Çok "ŞIK" adamlar


Tartışmasız Türk Sinemasının en yakışıklı adamı.
Ayhan Abi, abimiz…
Sadri Abimiz, oynadığı her filmde bizden biri olmayı başarmış adam.
Romantizmin ve delikanlılığın vücud bulmuş hali. Serseriliği, rakıyı, türk sanat musikisini ve kadınları bize sevdiren adam.
Türk sinemasının 80 yıllarının, babalarımızın abilerimizin adamları. Ölseler de hala var olan ve var olmaya devam edecek adamlar.
Ne zaman canım sıkılsa kendimi türk sinemasının siyah beyazlığının içine kaptırır, “ ulan kalmadı böyle aşklar be ” diyerek filmin sonunu getiririm. Sonra bir film daha, bir film daha… Ta ki fakir çocuk filmin sonunda mutlu olana kadar…
Şimdi yeni bir hikaye yazıyorum. Adı “lütfen bu bahsi kapatalım” Kendimi Sadri ve Ayhan Abi'nin yerine koyup bir meyhane sahnesi yazacağım. Bakalım becerebilecek miyim?
Bir not: Ayhan Işık'ın Sadri Alışık ile çok yüksek boyutta bir arkadaşlığı vardı. Mevlana ile Şems gibi yani. Yediklleri içtikleri ayrı gitmezdi. Ayhan Işık geçirdiği beyin kanaması sonucu öldüğünde Sadri Alışık, Ayhan'ın karısıyla yedi yıl boyunca konuşmamış. Sebebi olarak da Ayhan'ın yasını az tuttuğunu söylemiş. Dostluğa bak be.

Sahi ya, şimdi oyuncu diye kimleri izliyoruz biz?
Emrah Ateş
twitter: hikayeadami
instagram: hikayeadami 

Yorumlar

  1. Sektörü hiç tanımıyorum ama böyle incelik gerektiren bir sektörde dahi kalbinin izinde iş yapan bir yayınevi olacağını pek aklım almıyor. Umarım olumlu dönüş yaparlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok büyük yayınevleri genelde çok torpilli çok iyi özgeçmişli ve çok satılabilirli işleri bu şekilde alıyor. misal remzi, everest, sel gibi.diğer orta gurup sirketler bu konuda biraz daha maddiyat düşünüyor. adam da haklı.taş mı yesin diyorsun. ama birçok yayınevi hiç okumuyor bile taslağı, gel ver parayı basayım diyor. iyice matbaacı oldular

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orhan Veli'nin ölümü ve mezarı

Biliyorum Sana Giden Bütün Yollar Kapalı

Dünyanın bilinen ilk şiiri