Yaşadığım En İlginç Deneyim Karanlık'ta Yemek ve Karanlık İşler






Uzun zamandır yapmak istediğim bir etkinliği Kıbrıs'tan gelen arkadaşım sayesinde gerçekleştirdim. Şimdi olayı daha kolay anlamanız için size ilk önce çok basit bir örnek vereyim. İlla ki izlediğiniz yabancı filmlerde, bilhassa romantik aşk filmlerinde görmüşsünüzdür; çiftler kapkaranlık bir odada birbirini hiç görmeden yemek yer, dans eder v.s. Onlara da gözlerinde gece görüş dürbünlü garsonlar hizmet eder. İşte bu aktivite İstanbul'un tam göbeğinde Galata'da yapılıyor.

Galata kulesinin tam karşı sokağında '' karanlıkta yemek'' diye kocaman bir tabelası var. Herhangi bir gün oraya gidip Nuri Bey'den bilgi alabilir, bilgi alırken de ikram ettiği şaraptan içebilirsiniz. Lütfen iyi niyeti suistimal etmeyelim beleş şarap içmeye gitmeyelim :)

Geçen gün gittiğim hayatımdaki en ilginç deneyimlerden biriydi karanlıkta yemek. Bu organizasyonda her hafta farklı bir konu işlenir. Örneğin geçenlerde 65 tane müzisyen birbirini hiç görmeden şarkı söyledi. Ya da Müzik eşliğinde Ömer Hayyam rubaileri dinleyebiliyorsunuz. 14 şubatta kimse birbirini tanımadan görmeden karanlıkta tanışıp, çiftler güzel bir akşam geçiriyorlar.

Benim gittiğim etkinliğin adı Mektep'di. Önce kapkaranlık bir alana Nuri Bey'in yardımıyla içeri giriyorsunuz. Sizi masanıza oturtuyor. Sonra etkinlik gereği eski bir hayat kadını ( Necla Abla )gelip size bu alemin nasıl olduğunu neler çektiğini anlatıyor. İstediğiniz soruyu sorabiliyorsunuz karanlık olduğu için. O da kimliği gizli bir şekilde her şeyi anlatıyor size. Dipnot. HEMCİNSLERİMDEN TİKSİNDİM.

Yahu düşünsenize kadın bir günde tam 46 adamla beraber olmuş. Diyor ki; rahmimizdeki şişlik insin diye küp şekeri yağa batırıp rahmimize koyuyorduk. Ve bu kadın ensest ilişki sonucu ailesinin sahip çıkmamasıyla, sonra evlendiği adamın kadını satmasıyla bu hale geliyor. 3.5 yıl boyunca sürekli erkeklerle yatmış Çünkü anca o zaman kerhaneye olan borcunu ödeyebilmiş!! En çok bayramlardan ve miting günlerinden nefret ediyor. Çünkü en kalabalık o zamanmış. Yani millet 1 Mayıs'a gidip işçi hakları özgürlük v.s. dedikten sonra aşağıya kerhaneye inip sex yapıyor. Ramazanda 1 ay oruç tut sabah namazından sonra oranın yolunu tut. İman ile paranın kimde olduğu belli olmuyor diye boşuna demiyorlar. Ne acı bir durum. Devrimci yapımdan utandım!

Necla Abla'ya dedik ki; erkekler hakkında ne düşünüyorsun?
Lafı pis soktu tabi. 
Hepsi benim bacım. :)
Bu etkileyici hayat hikayesini dinlerken hiçbir şey göremediğiniz için, oturduğunuz alan, kadının yüzü, her şey sizin hayal gücünüze bırakılmış oluyor. Masamızda şarap ve günün tatlısı( ironiktir ki o da kerhane tatlısıydı ). Diğer ülkelerdekinin aksine bizim organizasyonumuzda size körler servis yapıyor. Zaten bu kurumun tüm amacı görme engellilere hizmet etmek... Nuri Bey kendini bu işe adamış ender insanlardan biri. 1 gün bile izin yapmadan tüm gün koşturuyor. Ve elde edilen gelir görme engelliler için harcanıyor.

Ayrıca bina da ses kayıt stüdyosu da bulunmakta. Orada deneme kaydı yaptık. Kısa öykü, hikaye metinler ve otobiyografiler okuyarak görme engelli arkadaşlarımıza bir nebze de olsa yardımda bulunmuş olucam. Bunun için gerekli şartları da oradan öğrenebilirsiniz.

Şimdilik anlatacaklarım bu kadar. Altta verdiğim linkten mekana ulaşabilir, rezervasyon yaptırabilir ve istediğiniz zaman gidip bilgi alabilirsiniz.

İyi haftasonları

http://www.karanliktayemek.com/
https://www.facebook.com/galatadiyalog?ref=ts&fref=ts

Yorumlar

  1. merhaba ne kadar enterasan bir yermiş orası öyle ... karanlıkta yemek :)
    baynın anlatığı çok acı ah ahh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir de benim dinlediğim şekilde dinlesen mafolurdun

      Sil
    2. haklısın kesinlikle...

      Sil
  2. Bayıldıııımmmm :D süpermiişş, organizasyon çok gzl ve hayat kadınının anlattıkları içler acısı, midenizin bulanması için zürafa sokaktan birkez geçmeniz yeterli olur millet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç geçmedim dicem de kimse inanmıcak .d orada da dedim inanmadılar zaten .d

      Sil
  3. ilk defa duyduğumu itiraf etmeliyim. aşırı ilgimi çekti. gelirin görme engellilere verilmesi de ayrı bir güzellik. şubatta kısa bir istanbul tatili yapacağım. bir günümü mutlaka ayıracağım buraya. hayat kadınının anlattıkları da içler acısı tabii ki, söylenecek pek bir şey yok zaten..

    teşekkür ederiz efenim.

    YanıtlaSil
  4. galatada ha.
    hemen deniycim.
    :)

    YanıtlaSil
  5. Çok enteresan İstanbul listeme eklendi, çok teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  6. Çok enteresan birşey gerçekten. İstanbul'da olsam kesin giderdim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyorum Sana Giden Bütün Yollar Kapalı

Orhan Veli'nin ölümü ve mezarı

Dünyanın bilinen ilk şiiri