düğünlerdeki takı olayı nedir nasıl olmalıdır

Çcukluktan beri hepimiz, her düğüne gidişimizde en çok takı anından sıkılmışızdır. Çünkü müzik kesilir, ortalıkta bir kızılayın yemek dağıtması gibi bir kuyruk vardır ve bu dakikalarca sürer. Yetmezmiş gibi bir de mikrofonu azına ne kadar yaklaştırsa o kadar sesinin güzel çıkacağını zanneden birisi sürekli kimin ne taktığından bahseder ve mebla yüksekse alkış ister. Tabi ki biz o aralar çocuk olduğumuz için bunları pek farketmez ''ne diyo la bu'' diyerek masaların altında koşturur, ucuna lastik bağlı balonu bir ileri bir geri vurur dururuz. Yıllar vardır ki o balondan hiç görmedim.

Büyüyünce insana nlıyorki bu takı takma olayı hem dünyanın en güzel hem de en kötü olayıdır.
Sebebine gelince;

Dünyanın en güzel olayıdır diyorum, çünkü; yeni evli bir çifte her iki tarafında eşi, dostu, arkadaşı bir şekilde yardımcı olmuş olur. Çünkü evlenenin borcu olabilir ,ihtiyacı olabilir, bir şey alacak olabilir, tatile çıkacak olabilir v.s. Ama bizim milletimiz olayı her zaman için ''bugün sana yarın bana'' mevzusuna dönüştürdüğü için bir türlü bundan keyif alamazsın. Nedeniyse herkesin eşit düzeyde bir maddi gelire sahip olmamasıdır. Korkmayın komunizmden bahsetmicem yine :)

Malum insanların kimi zaman eli bol, kimi zaman ise sıkışık oluyor. Düğünlerde hep aynı sömestır içinde yapıldığı için savrulup duruyorsun. Sen çeyrek altın takarken mikrofondaki bağırır
-damadın arkadaşından bir çeyrek altın
ardından bir başkası gelir
-gelinin arkadaşından bir tam altın. yok mu alkışşşş
şak şakşakşka

Ah o çeyrek altın takan garibim ezilir büzülür ve hayata lanet eder. O değil o çeyrek takan kişinin düğününe de gelindiğinde ahanda az önce hikayede bahsettiğim damadın anası şu öğüdü verir
-onlar çeyrek takmıştı sen de çeyrek tak

Ya arkadaş belki daha çok takacak. Belki parası yok daha az takcak. Hem sen o kadar şeyin içinde nasıl ezberledin bunu. Ama yok düğün kaseti boşuna mı var. Zaten ilk fırrsatta elli kere izlenir herkes ne takmış tek tek not alınır.

O yüzden gelin ve damadın ayakta deneme tahtası gibi dikilmesine de, düğüne gelen misafirlerin tek tek ne halt taktıklarının söylenilmesine de karşıyım. Tamam kardeşim takan takacağını taksın bunu herkese o koca kolonlardan duyurmanın ne alemi var ?

-aaa rıfkı gördün mü cezminin hanımı  bir miktar para takmış. kaç para acaba kesin azdır o, bir miktar dendiğine göre.

O yüzden düğünlerde hiç bir zaman gidip ayakta dikilipte bir şey takmamışımdır. Düğün sahibine usulca sokulur, gönlümün daha çok vermek istediği ama kesemin elinden gelenin yapabildiği kadarını veririm. Ne ben kimsenin anansonun altında ezilirim ne de takamayan kişilere nispet yaparım.

gösterişle bir yere varılmaz, mütevazilikten kim ölmüş.../ ERKAN CAN

dipnot: bir de şu gelin başıdır, düğün makyajıdır, pullar, simler, falan iğrenç ya. insan kendini çirkinleştirmek için o kadar uğraşır mı arkadaş? peh! evlenince gelin başı yaptırtmıcam hanıma ahtım var. balık sırtı örsün gelsin. canını yerim.

sağlıcakla

Yorumlar

  1. anlaşılan bir düğünde takı merasiminde mağdur oldunuz :) yalnız güzel bir konuya değinmişsiniz elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Hehehe Konu ilginçte sen de niyet kötü galiba..
    Niyet kötüü, ....
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Kiminin parası, kiminin duası mantığıyla da yaklaşmmak lazım olaya. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyorum Sana Giden Bütün Yollar Kapalı

Orhan Veli'nin ölümü ve mezarı

Dünyanın bilinen ilk şiiri